Mustig och smakrik köttgryta av älg.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 16, 2024
1 kg grytbitar av älg
2 st stora gula lökar
500 g färska champinjoner
2 st tomater
3 st morötter
3 st köttbuljongtärningar
8 dl vatten
2 msk kinesisk soya
3 st lagerblad
8 st enbär
1 msk timjan
2 msk worcestersås
Salt
Svartpeppar
Smör (till stekning)
Maizena ljus redning
Skär köttet i bitar och bryn det i en het stekpanna med smör.
Krydda köttet med salt och peppar och lägg över i en stor gryta.
Skär morötter och lök i grova bitar.
Häll i alla ingredienserna i grytan förutom grädden och redningen.
Koka upp och låt puttra i ca 3 timmar (köttet ska bli mört).
Häll i grädden och red såsen med maizena redning till önskad tjocklek. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.