500 g nötfärs
2 st gula lökar
Några vitlöksklyftor
50 g champinjoner
En liten burk sardellfiléer
2 msk tomatpuré
400 g förp hela skalade tomater
1 msk ljus misopasta
1 msk worcestershiresås
1 st parmesankant
3 msk olivolja
1 dl riven parmesan
Salt, svartpeppar
En god pasta!
Bryn färsen i smör i en stor gryta tills den får mycket färg. Krydda med 2 tsk salt. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka svampen. Stek lök, vitlök och svamp tillsammans med färsen ca 5 minuter.
Hacka sardellerna och tillsätt i grytan tillsammans med tomatpuré. Stek i 5 minuter så att sardellerna smälter och tomatpurén blir rostad.
Tillsätt tomater, 1 dl vatten, miso, Worcestershiresås och parmesankanten. Mosa tomaterna med sleven. Låt småkoka under lock ca 45 minuter.
Ta av locket och tillsätt olja. Småkoka ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och parmesan.