400 g räkor, oskalade
2 st gul lök
Vitlök
Färsk chili
2 msk tomatpure
2 st morot
0.5 st fänkål
2 dl vatten
3 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
En skvätt konjak
2 dl vispgrädde
Citronsaft
Salt, peppar
Neutral olja
Ev. maizena för redning
Skala räkorna och lägg skaldelarna i en kastrull, räkstjärtarna i en bunke. Grovhacka en lök, finhacka den andra, lägg grovhacket i kastrullen. Banka sönder vitlöken, skiva chilin och lägg alltsammans i kastrullen med räkskalen. Fräs på blandningen några minuter.
Dra ner värmen och häll i vin, vatten, buljong och konjak. Låt sjuda ca 10 min under lock. Sila av skal och annat, montera ner grädde och låt sjuda ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar. Red av med Maizena vid behov.
Gör crudite på halva fänkålen, tillsätt citronsaften, tärna resten och även moroten. Fräs löken, fänkålen och moroten på medelvärme tills de mjuknar.
Servera med rotfrukterna och räkorna på tallriken, häll upp soppan och toppa med cruditen.