PASTA GAMBERI 🍤🍋

Här har ni en av mina favvosar - färsk pasta med räkor, vitlök, tomat och citron. En jävla dunderhit! 😍

Emma – Ett Recept

Dec. 18, 2021

Ingredienser

5 dl durumvete

4 st ägg

1 msk olivolja

4 st vitlöksklyftor

1 st färsk chili eller chiliflakes

1 st pkt romanticatomater

300 g räkor

1 dl vitt vin

Persilja

Olivolja

Citron

Parmesan

Salt och peppar

Gör så här

Pastadeg om du vill göra egen, annars köp färsk pasta: 5 dl durumvete 4 ägg 1 msk olivolja Det blir ganska mycket deg, använde ungefär hälften men vem gillar inte att ha en färdig pastadeg i kylen liksom? Häll mjölet på bänken och gör en liten krater där du knäcker dina ägg och håller på olivoljan. Vispa ihop ägg, mjöl och olja och sen är det bara att KNÅDA. Knådades gjordes till mjölksyran infann sig efter ca 15min och sen täcktes världens vackraste deg med plastfolie och in i kylen för en liten skönhetssömn. Minst 30 min, men gärna längre. Kavla ut din pastadeg eller använd maskin, men den ska vara så tunn att du kan se dina gäster skymta genom den.

Hacka vitlök och chili och fräs i oljan, den ska EJ få färg för då blir den besk. Släng i halverade tomater och vinet och låt gotta en stund tills tomaterna mjuknar. I med räkorna som får steka några min, men ha koll för de blir snabbt gummi och det vill vi ICKE. Smaka av med salt, peppar, massa hackad persilja och citron.

Ta pastan som du kokat väldigt snabbt (om den är färsk) eller så att den har typ 3-4 min kvar om du köpt färdig för nu blir det dopp i grytan! I med pastan och 2dl av pastavattnet och rör runt snabbt så att du får en krämig sås av all den där goe goe stärkelsen.

Toppa med parmesan (ja jag vet att det är förbjudet men detta är MITT recept så käft) och njut med ett riktigt kallt vitt vin 🤤 åh fyfan så gött!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.