Härlig asiatisk rätt som lätt går att anpassa med egna önskemål på protein exempelvis med kyckling, fläsk eller ägg.
March 27, 2023
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 msk rapsolja
2 msk sesamolja
1 tsk chiliflakes
4 msk jordnötssmör
1 dl japansk soja
2 - 3 dl vatten
270 g fast tofu
1 st pak choi
1.5 dl hackade jordnötter
250 g äggnudlar
2 st salladslök
1 st lime
1 knippe koriander
Finhacka vitlöken och ingefäran. Värm hälften av oljan tillsätt chiliflakes, vitlök och socker i en kastrull.
Ta från värmen och blanda med jordnötssmör och hälften av sojan. Tillsätt ingefära och vatten.
Smula tofun, krama ur så mycket vätska du kan och stek knaprig i resten av oljan. Tillsätt resten av sojan och stek ytterligare någon minut.
Dela pak choi längsmed. Strimla salladslöken.
Koka nudlarna
Koka pak choi i saltat vatten 1⁄2 minut och häll av.
Blanda nudlarna med såsen (spä med mer vatten om det blir för tjockt) och toppa med tofu, pak choi, jordnötter, koriander & salladslök. Pressa färsk lime ovanpå.