Älskar denna paj, så mycket smak! Inspirerad av mamma Millis recept, men också Corinne Grönholms pajdeg. 👌🏼 Hennes original pajdeg finns i se mer-fliken.
Feb. 19, 2023
1 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
150 g kvarg
50 g smör
500 g köttfärs
1 st lök
12 st champinjoner
Salt och peppar
Timjan (färsk om du vill ha till toppen)
30 g smör att steka i
0.5 dl chilisås
Cayennepeppar
2 msk soya
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
👉🏼 Pajdegen Blanda först ihop mjölen, och sen blanda ihop alla ingredienser för hand eller med en matberedare. Tryck sedan ut pajdegen i pajformen och grädda i ugnen 10 min på 225 grader. Låt den svalna lite sen innan du fyller på med fyllningen.
👉🏼Hacka löken och börja sen steka den i en klick smör, efter att den blivit lite mjuk så lägg i köttfärsen. Dela champinjonerna i mindre delar och stek dem separat i smör. Krydda både köttfärsen och champinjonerna med svartpeppar (gärna grovkornig), lite Cayennepeppar för sting i maten och salt.
👉🏼När champinjonerna fått färg så höll över dem till köttfärsen. Lägg i chilisås, timjan, soya och mer svartpeppar. Blanda och låt puttra lite ihop.
👉🏼Blanda mjölken och osten tillsammans. Häll sedan över köttfärsen i pajskalet och sedan ostberedningen ovanför. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
👉🏼Servera gärna med en grön sallad. Smaklig måltid!