En âta tillvara pĂ„ bananerna kakaâ som faktiskt blev riktigt god. Kanel, kardemumma och frisk satsumas gjorde att kakan inte bara blev söt och mĂ€ktig som en banankaka lĂ€tt kan bli.
Original recept frÄn www.instagram.com
Oct. 15, 2024
80 g smör
1 msk mjölk
2 st Àgg
2 dl socker
2 st mogna bananer
1 st satsumas, saften
3 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk nymald kardemumma
0.5 tsk bikarbonat
SÀtt ugnen pÄ 175°.
LĂ€gg ett bakplĂ„tspapper i en avlĂ„ng brödform, ca 1 œ liter.
SmÀlt smöret. HÀll i mjölken och stÀll Ät sidan.
Vispa Àgg och socker pösigt med elvisp.
Skala och mosa bananerna. Pressa pÄ satsumassaft.
Blanda mjöl med kanel, kardemumma och bikarbonat.
VÀnd ner banan och mjöl i Àggblandningen.
Rör snabbt i smörblandningen och hÀll smeten i formen.
GrÀdda banankakan i nedre delen av ugnen 50-55 min. Kolla med sticka sÄ den inte Àr kladdig.