En festmåltid med många smaker till ett förhållandevis lågt pris. Ett gammalt recept med inspiration från ICA.
Oct. 30, 2022
10 - 12 st kycklingben
4 - 6 st färska rödbetor
3 st rödlökar
750 g sköljd potatis
1 msk rapsolja
2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
1 krm svartpeppar
1 - 2 msk malen ingefara
2 - 3 st äpplen
2 msk grovhackade valnötter
2 msk grovnackad persilja
0.5 dl rapsolja
1 msk pressad citronjuice
1 msk grov, söt och stark senap
2 st krm salt
1 dl lättcrème fraiche
1 dl rårörda lingon
1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär rödbetor och rödlök i klyftor. Skär potatisen i klyftor.
2. Lägg potatisen, rödbetorna och löken på ett oljat bakplåtspapper på en plåt. Låt stå i ugnen ca 30 min.
3. Krydda kycklingen med salt, peppar och ingefära. Sätt dom i ugnen ca 30-40 min eller till dom släpper benet.
5. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem på potatisen och grädda ytterligare 10 min i ugn.
6. Blanda ihop dressingen och blanda den över potatisen och häll upp i en skål. Strö över valnötterna och hackad persilja.
Rör ihop lingon och creme fraiche till en sås. Servera!