Här serveras inget mindre än hemmagjord ravioli fyllda med en svampröra som kommer raka vägen från Gud fader himself. Toppades av det lille brynte smöret och friterad ostronskivling samt salvia.
Dec. 18, 2021
5 dl durumvete
4 st ägg
1 msk olivolja
0.5 dl blötlagd karl johan
0.5 dl riven västerbottenost
0.5 dl ricotta
Svartkål efter behag med rim och reson
Svartpeppar
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
5 st champinjoner
0.5 dl blötlagda torkade trattisar
Salvia
2 tsk oxfond
2 msk tryffelolja
1 pkt ostronskivling
Pastadeg 💛 5 dl durumvete 4 ägg 1 msk olivolja Det blir ganska mycket deg, använde ungefär hälften men vem gillar inte att ha en färdig pastadeg i kylen liksom? Häll mjölet på bänken och gör en liten krater där du knäcker dina ägg och håller på olivoljan. Vispa ihop ägg, mjöl och olja och sen är det bara att KNÅDA. Knådades gjordes till mjölksyran infann sig efter ca 15min och sen täcktes världens vackraste deg med plastfolie och in i kylen för en liten skönhetssömn. Minst 30 min, men gärna längre.
Gud faders svampröra 🍄Hacka och stek allt: 2 vitlöksklyftor 4-5 champinjoner 0,5 dl blötlagda torkade trattisar 0,5 dl blötlagd Karl Johan Svartkål efter behag med rim och reson Svartpeppar 2 tsk oxfond
Ner i mixern och addera Västerbotten, ricotta, tryffelolja och mixa ihop till den gosigste svampsmet du någonsin sett.
Fritera 1 pkt ostronskivling och salvia som du ska garnera med.
Kavla ut din pastadeg eller använd maskin, men den ska vara så tunn att du kan se dina gäster skymta genom den. Fyll den med svampröran, pensla vatten på kanterna, lyft på den andra degen och tryck ut eventuell luft. Jag kokade dessa i ca 5 min och då blev den perfekt al dente.
Toppa med BRYNT smör, friterad ostronskivling, salvia och lite chili. Gå i graven mätt och fantastiskt belåten.