100 g smör
2 st ägg
2 st 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm salt
100g mörk choklad
2 st dubbel daim
1.5 dl grädde
2 msk smör
Börja med att gör daimtryffel. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något. Rör ihop ägg och socker bara tills det gått ihop(använd inte en elvisp)
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet (rör med slickepott INTE med elvisp) och häll sedan över smeten i formen.
Grädda i ugnen i ca 10 min. Låt kladdkakan svalna.
Ta ut tryffeln och blanda i halva daimen, bred sedan på kladdkakan och strö sedan på resten av daimen. Låt den stå och stelna lite innan servering. Lycka till!