Över 60 minuter

Kanelbullecheesecake

Kanelbullens dag må ha varit för över en vecka sedan, men denna kanelbullecheesecake vill du inte missa! Len fyllning med smak av kanelbulle. DRÖM!

emmasmatochmjölk

Oct. 13, 2024

Ingredienser

Botten

4 dl krossade digestivekex

0.5 dl socker

1.2 dl smält smör

1 tsk mald kanel

Cheesecakefyllning

900 g färskost

2.33 dl socker

1.8 dl gräddfil

2 tsk vaniljpulver

1 tsk mald kanel

4 st ägg

Kanelfyllning

2.33 dl farinsocker

1.2 dl smör smält

1.2 dl vetemjöl

2 msk mald kanel

Frosting + garnering

85 g färskost

3 msk rumsvarmt smör

3.5 dl strösocker

0.5 tsk vanilj

1 msk mjölk eller vispgrädde om det behövs för konsistensen

Mini-kanelbullar

Gör så här

Botten: Värm ugnen till 165°C

Blanda digestive-smulor med socker, smält smör och kanel

Klä en springform med bakplåtspapper

Tryck ut kexblandningen i springformens botten och upp längs kanterna med hjälp av ett glas

Grädda i 10 minuter

Cheesecakefyllning: Mixa färskosten och sockret i en skål med stavmixer till färskosten är fin och slät

Tillsätt gräddfil, vanilj och kanel och mixa på låg hastighet till den är väl blandad

Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa slät

Kanelfyllning: Blanda farinsocker, smält smör, mjöl och kanel i en skål

Montering: Häll cirka 4 dl cheesecakeblandning i springformen

Strö över ca 1/3 av kanelblandningen

Upprepa två gånger till

Använd en smörkniv för att försiktigt snurra kanelen genom cheesecaken, se till att inte skrapa i botten

Linda in springformen i aluminiumfolie

Placera formen i en braspanna och häll hett vatten i den braspannan för att skapa ett vattenbad. Se till att vattnet inte går över toppen av folien

Grädda i 75 minuter. Cheesecaken kommer att stelna runt kanterna och vara lite lös i mitten

Ta ut ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur

Täck cheesecaken med plastfolie och ställ i kylen i minst 6 timmar eller över natten

Garnering: Ta försiktigt bort springformen och placera cheesecaken på en talrik/tårtfat

Gör frostingen genom att blanda färskost, smör, strösocker och vanilj. Tillsätt en skvätt mjölk, om det behövs för att få en jämn frosting

Använd en spritspåse för att röra en virvel ovanpå cheesecaken

Toppa med minikanelbullar

Njut med ett stort glas mjölk

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.