Kanelbullens dag må ha varit för över en vecka sedan, men denna kanelbullecheesecake vill du inte missa! Len fyllning med smak av kanelbulle. DRÖM!
Oct. 13, 2024
4 dl krossade digestivekex
0.5 dl socker
1.2 dl smält smör
1 tsk mald kanel
900 g färskost
2.33 dl socker
1.8 dl gräddfil
2 tsk vaniljpulver
1 tsk mald kanel
4 st ägg
2.33 dl farinsocker
1.2 dl smör smält
1.2 dl vetemjöl
2 msk mald kanel
85 g färskost
3 msk rumsvarmt smör
3.5 dl strösocker
0.5 tsk vanilj
1 msk mjölk eller vispgrädde om det behövs för konsistensen
Mini-kanelbullar
Botten: Värm ugnen till 165°C
Blanda digestive-smulor med socker, smält smör och kanel
Klä en springform med bakplåtspapper
Tryck ut kexblandningen i springformens botten och upp längs kanterna med hjälp av ett glas
Grädda i 10 minuter
Cheesecakefyllning: Mixa färskosten och sockret i en skål med stavmixer till färskosten är fin och slät
Tillsätt gräddfil, vanilj och kanel och mixa på låg hastighet till den är väl blandad
Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa slät
Kanelfyllning: Blanda farinsocker, smält smör, mjöl och kanel i en skål
Montering: Häll cirka 4 dl cheesecakeblandning i springformen
Strö över ca 1/3 av kanelblandningen
Upprepa två gånger till
Använd en smörkniv för att försiktigt snurra kanelen genom cheesecaken, se till att inte skrapa i botten
Linda in springformen i aluminiumfolie
Placera formen i en braspanna och häll hett vatten i den braspannan för att skapa ett vattenbad. Se till att vattnet inte går över toppen av folien
Grädda i 75 minuter. Cheesecaken kommer att stelna runt kanterna och vara lite lös i mitten
Ta ut ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur
Täck cheesecaken med plastfolie och ställ i kylen i minst 6 timmar eller över natten
Garnering: Ta försiktigt bort springformen och placera cheesecaken på en talrik/tårtfat
Gör frostingen genom att blanda färskost, smör, strösocker och vanilj. Tillsätt en skvätt mjölk, om det behövs för att få en jämn frosting
Använd en spritspåse för att röra en virvel ovanpå cheesecaken
Toppa med minikanelbullar
Njut med ett stort glas mjölk