Snabb och god lövbiffpasta med det lilla extra: tryffel
Oct. 13, 2024
1250 g pasta
1.2 kg lövbiff
2.5 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 pkt champinjoner
Salt
Peppar
5 st köttbuljongtärningar
2.5 msk oxfond
2.5 msk soja
4 tsk tryffelolja
12.5 dl vispgrädde
Koka pastan i rikligt med saltat vatten
Strimla och stek lövbiffen och lägg åt sidan
Hacka lök och vitlök
Skiva champinjonerna
Stek löken och champinjonerna i samma stekpanna som du stekte lövbiffen i
Salta och peppra
När svampen mjuknat, häll på vispgrädde, buljongtärningar, oxfond och soja och låt koka upp
Tillsätt tryffelolja efter egen smak
Häll ner lövbiffen och pastan i såsen och rör om
Njut med ett stort glas mjölk