Negroni marmelad
Original recept från grocerywealth.com av louise
Oct. 13, 2024
6 st apelsiner
2 st citroner
Saften från apelsinerna och citronerna
2 dl socker
1 dl röd druvjuice (för vermouth-liknande sötma)
2 dl tranbärsjuice (för bitterhet)
2 dl granatäppeljuice (för färg och syra)
1 tsk enbär (lätt krossade)
1 tsk malört eller rosmarin (för bitterhet)
Skala apelsinerna och citronerna med en potatisskalare för att ta av det yttersta lagret av apelsin- och citronskalet. Lägg skalen i ett vattenbad i 10 min. Strimla sedan skalen i tunna stänger med en kniv.
I en stor kastrull, lägg i de strimlade skalen från apelsinerna och citronerna, pressa i saften från apelsinerna och citronerna. Tillsätt även socker, röd druvjuice, tranbärsjuice, granatäppeljuice, krossade enbär och malörten (eller rosmarin).
Koka upp blandningen på medelhög värme och låt sjuda, rör om då och då. Låt marmeladen sjuda i cirka 40–50 minuter tills den tjocknar och skalen blir "genomskinliga". (För att testa att du fått rätt konsistens kan du droppa lite marmelad på en tallrik för att se om de är tillräckligt tjock. Om marmeladen fortfarande är för lös så ökar du koktiden något).
När marmeladen har nått den önskade konsistensen, tar du bort enbären och häller den färdiga marmeladen i rena, steriliserade burkar. Förslut och låt svalna.