En god, nyttig och billig maträtt som är ganska enkel att laga. Jag fick den som barn hemma hos min kompis i Tomteby och har alltid lagat den genom åren.
Oct. 13, 2022
400 - 500 g ungnötslever
300 g champinjoner
25 g smör att steka i
800 g mjölig potatis
1 frp bacon (140 gram)
Salt och peppar
1 msk vetemjöl
1 tsk soya
2.5 dl matlagningsgrädde
3 st morötter
Lingonsylt
Skala och koka potatisen. Skär sedan upp levern i typ tärningar och stek i smör på medelvärme.
Skär bacon i små delar och stek tillsammans med levern. Salta och peppra.
Skölj champinjoner och skär den i skivor. Lägg i dem i grytan och stek tillsammans med levern och bacon.
När det är färdigstekt pudrar du vetemjölet över grytan och rör om. Häll på grädden och soyan och låt koka ihop en minut.
Riv morötterna och pressa potatisen när du hällt av vattnet. Servera med lingonsylt.