Timjanstekt kycklinglårfilé i MAGISK sås med vitlök, soltorkade tomater, vitt vin & grädde. 10 poäng från hela familjen 🥰
Oct. 13, 2024
650 g kycklinglår med skinn och ben (utan ben går också bra)
Salt
Svartpeppar
0.5 kruka timjan
Svenskt smör
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 - 3 vitlöksklyftor, rivna
1 liten röd chili, finhackad
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche lätt
1 krm chili flakes
1 hönsbuljong
1 tsk socker
1 dl parmesanost
Salt & svartpeppar
4 portioner pasta
Sätt ugnen på 180° grader.
Krydda kycklingen runtom med salt och peppar, jag gjorde det direkt i förpackningen. Hetta upp generöst med smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om på medel-hög temp tillsammans med lite timjan. Lägg över i en ugnsform.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet kvar 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, creme fraiche, smulad buljong, socker och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka ev av med chili flakes, salt & peppar.
Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82°. (Den är klar vid 72 men godare om den får lagas lite längre tycker jag). Koka pasta eller annat tillbehör.
Servera gärna med pasta och en god sallad. Vintips bland bilderna 😊