Timjanstekt kycklinglårfilé i MAGISK sås med vitlök, soltorkade tomater, vitt vin & grädde. 10 poäng från hela familjen 🥰
Oct. 13, 2024
650 g kycklinglår med skinn och ben (utan ben går också bra)
Salt
Svartpeppar
0.5 kruka timjan
Svenskt smör
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 - 3 vitlöksklyftor, rivna
1 liten röd chili, finhackad
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 hönsbuljong
1 tsk socker
1 dl parmesanost
1 dl creme fraiche lätt
1 krm chili flakes
Salt & svartpeppar
4 portioner pasta
Sätt ugnen på 180° grader.
Krydda kycklingen runtom med salt och peppar, jag gjorde det direkt i förpackningen. Hetta upp generöst med smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om på medel-hög temp tillsammans med lite timjan. Lägg över i en ugnsform.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet kvar 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, creme fraiche, smulad buljong, socker och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka ev av med chili flakes, salt & peppar.
Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° inne vid benet. Koka pasta eller annat tillbehör.
Servera gärna med pasta och en god sallad. Vintips bland bilderna 😊