Nu har jag nog hittat det bästa amerikanska pannkaksreceptet! 🥰 Jag utgick ifrån ett recept jag hittade här på SmakShare från några som heter Albin & Karina, med lite små justeringar. Blir ca 12 pannkakor. Det är inte nödvändigt att separera äggen, men det gör skillnad! Blir ca 12 pannkakor.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 12, 2024
4.5 dl mjöl
0.5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
3.5 dl mjölk
2.5 msk vegetabilisk olja
2.5 msk äppelcidervinäger
1 tsk vaniljpulver
2 st ägg
Kombinera de torra ingredienserna i en skål.
Separera äggula och vita. Mixa vitan tills det blir 'spetsiga toppar'. Blanda äggulan och de andra våta ingredienserna, men vänta med vitan.
Häll ner de våta ingredienserna över de torra. Vänd blandningen med en slickepott ca 15 gånger. Häll över äggvitan och vänd ytterligare ca 5-10 gånger. Det ska vara en tjock smet och det är ok om den inte är helt slät. Överarbeta alltså inte smeten utan låt luften du fått i vara kvar 😉
Hetta upp en stekpanna med smör. Häll ca ⅔ dl per pannkaka och vänta tills bubblor börjar 'poppa' på ovannsidan. Vänd sedan och stek ytterligare någon minut.
Servera med bär & sirap, kanske även smör och Nutella? 😋