Mer tilltugg och plockmat, yey. 🥹✌🏼 Servera dessa med en fräsch fördrink i höst, mys!! 🥂🍂
Original recept från www.instagram.com
Oct. 12, 2024
1 pkt smördeg (fem smördegsplattor)
1 st ägg
200 - 250 g varmrökt lax
1 st rödlök, finhackad
1 msk smetana
1 tsk srirachasås
1 - 2 msk sweet chilisås
1 msk japansk soya
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
1 msk tångkaviar, kan uteslutas
0.5 - 1 msk torkad dill
Salt och peppar
Färsk finhackad gräslök
Svarta sesamfrön
Lägg ugnen på 225 grader.
Tina upp smördegen.
Skär upp smördegen i små gulliga bitar, nagga hål med en gaffel. Pensla på ägg.
Grädda smördegsbitarna i ca. 10-12 minuter. Ifall de stiger allt för mycket kan du trycka till dem med ett stekspade eller något.
Fixa laxröran genom att blanda ihop alla ingredienser. Det enda som måste göras är att hacka rödlöken och rensa bort eventuella ben från laxen.
Hacka även upp gräslöken.
Låt smördegspuffarna svalna något innan du lägger på laxröran.
Toppa med gräslök och sesamfrön.
Klart!