Creamy pasta with tenderloin and chanterelles - SÅ GOTT!!! Man blir ju inte besviken när man komponerar ett recept som bara smakar mumma! Sen är det ju svårt att misslyckas när man jonglerar grädde, kantareller, fläskfile och pasta! Så magiskt! Spara, laga och njut du också!
Oct. 13, 2022
5 dl pasta
600 st fläskfilé
Kantareller
1 st gul lök
1 st vitlök
3 st dl grädde
2 st dl creme fraiche
1 - 2 tsk soja
1 tsk rosmarin
1 st svampbuljong
Salt
Peppar
Koka pastan enligt anvisningen. Putsa och strimla fläskfilén i bitar. Hacka löken och krossa vitlöken.
Hetta upp en traktörpanna eller större stekpanna och stek löken i smör tills den blivit glansig. Tillsatt kantareller och låt svampen förvälla tills alla vätska försvinner. Lägg i köttet och bryn till det fått färg.
Häll i grädden och crème fraichen i pannan tillsammans med soja, buljong och rosmarin. Låt puttra under lock i 15 min.
Smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan och servera med parmesan, NJUT!