Alltså dessa kakor, så goda, så goda. Detta framarbetade receptet leder enligt mig till de godaste och smakrikaste CCC. “Chewy and gooey” som de säger i USA ;)
Original recept från www.bakinglifestylebysus.se
Oct. 12, 2022
250 g brynt smör (som kylts i kylskåp och sedan tinats upp till rumstempererat)
300 g vetemjöl (ca 5 dl)
1 dl strösocker
1 dl rårörsocker
1 dl brun farin
0.5 dl lönnsirap eller ljus sirap
Ett ägg och en äggula
1 tsk salt
1 tsk vaniljeextrakt
1 msk majsena
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 g finhackade fudgebitar
300 g chokladknappar
Arbeta ihop smör och allt socker i en köksmaskin i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan ett ägg i taget.
Blanda samman resterande torra ingredienser i en skål som du sedan vänder ner i smeten utan att vispa eller röra om för mycket. Vänd till sist ner chokladknapparna och fudgekolan.
Lägg in degen i en tät/förslutningsbar plastpåse och låt vila i 12-72 timmar i kylskåpet. Ju längre tid desto smakrikare, tjockare och brunare CCC.
Ta ut påsen cirka en timme innan du skopar ut degen för att den ska kunna bli formbar. Jag brukar skopa upp ungefär 120g deg till varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 12-15 minuter beroende på storlek. Om du gör kakorna i min storlek så lägg bara ut cirka fyra stycken per plåt då de smälter ut ganska mycket under gräddning.
Ta ut kakorna när dom börjar få fin gyllene färg. Forma sedan medan de är varma med en kniv och en stansring.