Curry gör soppan läckert gyllene till färgen, svampbuljongen gör att man slipper salta extra och crème fraiche ger den rätta "runda" smaken.
Oct. 10, 2022
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 st gul lök, finhackad
1 l vatten
2 st tärningar svampbuljong
500 g fryst broccoli, tinad
1 dl vatten för redning
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
2 dl vegansk crème fraiche
Värm upp oljan i en soppkastrull och fräs curryn ett ögonblick. Lägg i löken och fräs tills den blir genomskinlig.
Tillsätt vattnet och buljongtärningarna, koka upp.
Finhacka tinad broccoli i matberedare. Häll broccolin i buljongen och koka i 10 minuter.
Skaka samman redningen av vatten och mjöl i en redningsburk och vispa ner den i soppan.
Koka 2 minuter. Rör därefter i crème fraiche.