Perfekt dessert med alla 🍎🍏 som finns nu. Så gott med kolasås med ingefära i.
Original recept från www.arla.se
Oct. 19, 2022
1 kyld smördeg à 250 g
50 g arla® svenskt smör
4 äpplen, syrliga svenska
0.5 dl farinsocker
2 msk färsk rosmarin, plockad
2 dl arla® vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk färsk ingefära, hackad
50 g arla® svenskt smör, kylskåpskallt
Vaniljglass från sia
Sätt ugnen på 225°.
Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna.
Pensla på smöret, strö över farinsocker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering.
Ringla kolasåsen över pizzan och servera med vaniljglass.