Är man lite känslig för starkt är Risbergs kimchi perfekt för denna rätt då den är ganska mild. Recept från From My Bowl. 2-4 portioner
Oct. 9, 2022
170 g ramen nudlar, glasnudlar eller sjögräsnudlar
0.5 st huvud salladskål, fint strimlad
2 stjälkar salladslök, skivad
2 st stora morötter, hyvlad på längden
3.5 dl mild kimchi, grovhackad (exempelvis risbergs)
1 st liten klyfta vitlök, pressad
2 msk coconut aminos eller japansk sojasås
1 msk sesamolja
0.5 dl rostade sesamfrön
Koka nudlar enligt anvisningar. Skölj av under rinnande vatten så att inte nudlarna klibbar ihop sig. Ställ åt sidan.
Förbered och hacka alla grönsaker under tiden. Strimla kålen tunt och spara den grövsta biten till soppa, grytor eller wok.
Vispa ihop vitlök, olja och coconut aminos i botten av en stor salladsskål. Blanda ner alla grönsaker och kimchin samt hälften av sesamfröna.
Servera och garnera med resterande sesamfrön.