Den här underbara röda curryn med fläskfilé och krispiga grönsaker gjorde jag ikväll. Det är en rätt jag gör rätt ofta och som alla i familjen älskar. Den är både snabb & enkel. Har du inte provat den än så är det banne mig dax 🤩👏
Oct. 9, 2022
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 st rågade msk röd curry pasta
400 g fläskfilé, skivad
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk chili flakes
1 msk färsk ingefära, finhackad
400 ml kokosmjölk
2 dl grädde
1 st kycklingbuljongtärning
2 st rödlökar, i klyftor
1 st röd paprika, i bitar
1 dl haricot verts
1 msk soya
2 msk limejuice
1 dl färsk koriander (eller persilja), finhackad
Salt & svartpeppar
Börja med att putsa fläskfiléen och dela den i munsbitsstora bitar. Hetta upp en djup panna med rapsolja+sesamolja.
Fräs gul lök, vitlök, ingefära och chili flakes mjuka, utan att ta färg. I med röd curry pasta och låt den fräsa med så du får den lös och rinnig.
Höj värmen och lägg i fläskfiléen och låt den få färg. Vänd ner röd lök, haricot verts & röd paprika och låt fräsa med 1 min.
Tillsätt kokosmjölk, soya, grädde & kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20min så den går ihop & blir krämig.
Häll i koriander. Smaka av med limejuice, salt, peppar & ev. lite mer sesamolja. Servera med nykokt jasminris. 𝗟𝗬𝗖𝗞𝗔 𝗧𝗜𝗟𝗟! 😋👌