"ALLTSÅ SÅ GOTT!!!! Även om det brinner lite i munnen så är det så gott mamma!!!" Dessa var orden från min femåring när hon smaskade i sig ALLT på tallriken! Och då ska man veta att min femåring är väldigt selektiv när det gäller mat. Även storasyrran åt upp allt! Jag var rädd för att barnen skulle tycka att smakerna var för "vuxna" men icke! Testa du också! Spara, laga och njut 💕
Oct. 11, 2022
600 g kycklingfile
1 st purjolök
125 g champinjoner
125 g sockerärtor
1 st 1/2 dl sweet chilisås
0.5 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 st 1/2 msk farinsocker
1 st vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk riven ingefära
0.5 dl vatten
1 msk fryst koriander
1 msk sesamfrön
Salt och peppar
1. Strimla kycklingen och stek i lite rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Skölj och skiva svampen. Strimla purjolöken fint och lägg i ett durkslag. Skölj under kallt vatten.
2. Lägg svampen och hälften av purjolöken i stekpannan med kyckling. Stek i ytterligare några minuter till svampen fått färg. Lägg upp kycklingen, svampen och purjolöken på ett fat.
3. Blanda chilisås, ketchup, sesamolja, soja, vatten och farinsocker i en skål. Riv i vitlöksklyftan och ingefäran och rör noga. Häll i den uppvärmda stekpanna och koka upp. Låt koka i några minuter tills den tjocknat. Vänd i kycklingröran och lägg i sockerärtorna och koriander.
4. Rosta sesamfrön i en stekpanna. Servera kycklingen med ris och toppa med rostade sesamfrön och resten av purjolöken. NJUT!