Gott, mättande och perfekt i matlåda.
Oct. 9, 2022
Mos:
600g fryst blomkål
1 dl crème fraiche
1 st ägg
2 msk smör
1 msk lökpulver
1.5 dl riven ost
Salt och peppar
Färsen:
1 st gul lök
500g högrevsfärs
1 msk glutenfri soja
1 msk worcestershire sås
Ca 1/2 tsk tabasco
Salt och peppar
Smör att steka i
Sätt ugnen på 225 grader. Koka blomkålen mjuk o lättsaltat vatten. Mosa med gaffel eller kör i matberedare. Blanda i crème fraiche, ägg, smör, lökpulver och hälften av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
Hacka gul lök och stek i en klick smör i en stekpanna. Tillsätt högrevsfärsen och bryn. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop i några minuter.
Fördela färsen i botten på en ugnsform, toppa med moset och resten av den rivna osten. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg.