Kikärtor: 700 g avrunna
Finkrossade tomater: 400 g
Grädde: 3 dl
Vitlöksklyftor: 2 st
Lök: 1 st
Grönsaksbuljong: 1 st
Salt
Peppar
Paprikapulver: 1 msk
Garam masala: 2.5 msk
Chilipulver: 1 tsk
Gurkmeja: 1 msk
Strösocker: 1.5 msk
Ris
Sila av kikärtortna (spara kikärtsspadet till att göra vegansk aioli eller maränger), tärna lök och finhacka vitlöken. Blanda alla kryddor och socker i en liten skål.
Fräs lök och vitlök i olja tills löken mjuknat en aning. Tillsätt kryddorna med sockret, smula ner buljongen och fräs lite till. Vänd i finkrossade tomater och låt puttra i 8-10 minuter. Vänd då i kikärtorna och grädde och låt sedan puttra under lock i ca 10-15 minuter (koka riset under tiden). Smaka av tikkan med salt och peppar.
Servera masalan med ris och naanbröd!