Italienska köttbullar i tomatsås. Svårslaget!!
Oct. 6, 2024
300 g pasta
500 g blandfärs
1 msk oxfond
2 st finhackade gullökar
3 st finhackade vitlökar
1 ägg
1 dl grädde
3 msk ströbröd
2 frp krossade tomater
En skvätt vitvinsvinäger
Zest från 1 citron
1 kruka basilika
Parmesan
Olivolja
Salt & peppar
Börja med köttbullarna. Ner med ströbröd och grädde i en bunke. Häll sedan i blandfärsen, 1 finhackad gullök, ägget, lite riven parmesan, oxfond, citronzest, lite hackad basilika, salt och peppar
Forma och rulla till lite större köttbullar än vanligt. Stek sedan på hyfsat hög värme i olivolja tills de fått en fin gyllenbrun yta. Lägg sedan över på en plåt och skicka in i ugnen på 100 grader
Börja med tomatsåsen. Skicka ner den andra gullöken i fettet som finns kvar i stekpannan. I med vitlöken och låt steka på medelhög värme tills det mjuknat. Tillsätt de krossade tomaterna lite grovt hackad basilika, och en skvätt vitvinsvinäger. Låt puttra ihop, smaka av med salt och peppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet
Gå i med pastan och köttbullarna i tomatsåsen. Toppa med riven parmesan, malen svartpeppar, lite extra basilika och servera!