En värmande smakrik asiatisk soppa- perfekt höstmat! 😋 Detta är en variant av ramen där buljongen även får sällskap av kokosmjölk, röd curry och lime. Toppas med mumsiga köttbullar gjorda på kycklingfärs, röd curry, vitlök och ingefära. Ev kan det vara en idé att göra köttbullarna lite mindre för det var inte helt enkelt att äta detta 😅Men GOTT❣️
Original recept från www.instagram.com
Oct. 6, 2024
500 g kycklingfärs
1.5 msk finriven ingefära
1 msk röd currypasta
1 st vitlöksklyfta
1 st ägg
1.5 dl panko (asiatiskt ströbröd)
0.75 tsk salt
1 msk röd curry
400 ml kokosmjölk
6 dl vatten
2 st kycklingbuljongtärningar
0.5 st lime, pressad
1 tsk socker
Cayennepeppar
4 portioner ramennudlar
0.5 st förp salladslök (à 125 g)
1 msk sesamfrö
Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna. Forma till 25 stycken köttbullar (för 4 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta.
Fräs curry i lite olja i en kastrull någon minut, rör runt.
Häll i vatten, kokosmjölk, lime och socker och låt koka ihop. Smaka av med mer lime, socker eller cayennepeppar för mer hetta.
Koka ramennudlar enligt instruktion och strimla salladslöken.
Lägg kokosbuljongen i en skål, tillsätt lite nudlar och toppa med köttbullar, salladslök & sesamfrön.