En krämig och härlig fisksoppa med det bästa från Västkusten.
March 17, 2023
500 g räkor som handskalas - spara räkskalen och lägg räkorna i kylskåpet
3 msk matolja
500 g lax eller annan fisk skuren i kuber
2 msk curry
1 msk grov svartpeppar
1 st liten purjolök
2 st dillkvistar
3 msk tomatpuré
2 st svampbuljongtärningar
5 dl creme fraiche
5 dl grädde
Värm matoljan på medelvärme och lägg i curry och svartpeppar. Låt det fräsa någon minut.
Häll i tomatpurén och rör ihop med kryddorna. Lägg i räkskalen och låt det stekas i 4 min.
Slå sen på vatten så det täcker räkskalen. Lägg i den hackade purjolöken, dillkvistarna och svampbuljongtärningarna. Låt det småkoka i max 15 min.
Sila av allt och häll tillbaka vätskan i grytan. Låt det koka upp och vispa ner creme fraiche och grädden.
Lägg i laxbitarna, koka upp och smaka av med lite salt. Lägg räkorna i tallrikarna och häll på den varma soppan.