Kladdkaka + kakdeg đ€
Original recept frÄn www.instagram.com
Oct. 5, 2024
100 g smör
1 st Àgg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g grovhackad mörk choklad 70 %
200 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 st Àgg
2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
SÀtt ugnen pÄ 175°C & klÀ en 24 cm springform i bakplÄtspapper. SmÀlt smör i en kastrull, dra av frÄn vÀrmen. Blanda i strösocker, kakao, vaniljsocker. Blanda i Àgg & sist vetemjöl. HÀll upp smeten i formen.
SmÀlt smöret & lÄt svalna i frysen lite snabbt. TillsÀtt farinsocker, strösocker, vaniljsocker & bikarbonat. Blanda i Àgget till en jÀmn smet. Blanda i vetemjöl & grovhackad choklad, (spara lite choklad till topping efter grÀddning). Fördela kakdeg över kladdkakesmeten.
GrÀdda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Kakan ska vobbla i mitten nÀr du skakar lÀtt pÄ formen. Strö pÄ grovhackad choklad & flingsalt medan kakan fortfarande Àr varm. LÄt svalna. TÀck sedan med plastfolie & lÄt stÄ i kylskÄp i nÄgra timmar tills rÀtt konsistens.