Enkel variant av butter chicken som går snabbt att få ihop och blir riktigt god! 😍 Mycket smak från underbara kryddor och så himla krämigt och härligt. För två vuxna, en 4,5 åring, en 2 åring och en matlåda.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 5, 2024
500 g kycklinglårfilé
1 st gul lök
1 st tumstor bit ingefära
3 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk bockhornsklöver (mald)(valfritt)
2.5 dl grädde
50 g smör
Salt
Svartpeppar
4 portioner kokt ris
Finhackad koriander (valfritt)
I en stekpanna med höga kanter på medelhög värme tillsätt 25g smör och hackad lök. Låt steka tills den mjuknat.
Lägg i vitlök, ingefära och kryddor och låt steka ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré och stek en minut.
Lägg i kycklingen och låt gå tills den är klar.
Häll i grädden och puttra tills den tjocknat lite.
Dra av från värmen och blanda ner 25g smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och toppa med koriander. Ät och njut!