Känn doften av stekta äpplen som toppas av en krämig vaniljsås. Inuti äpplena göms mandelmassa och kanel. Den perfekta höstdesserten helt enkelt 🥰 Till servering: Vaniljsås, helst hemgjord, men färdig fungerar också (följ anvisningarna på förpackningen).
Oct. 3, 2024
4 st äpplen, stora och svenska
100 g mandelmassa
50 g smör, mjukt
1 tsk kanel
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur äpplena.
Om de är tunnskaliga kan skalet med fördel sitta kvar.
Gör då ett par långa snitt i skalet för att undvika att det spricker.
Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och kanel.
Tryck ned fyllningen i äpplena, det gör inget om lite hamnar ovanpå.
Lägg dem i en ugnsfast, smord form.
Grädda äpplena mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och fyllningen har fin färg.
Vaniljsås: Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulorna, florsockret och vaniljsockret för sig och blanda sedan ner det i grädden och rör om.
Servera de ljumna äpplena med vaniljsåsen.