Ibland dyker suget efter en smarrig efterrätt upp helt plötsligt och man dyker in i skafferiet för att se om det går att åtgärda på något fantastiskt vis. Står det då där en burk med inlagda persikor, päron eller aprikoser så kan man lösa det med underbart resultat. Sött, krispigt och smörigt. Precis vad man längtat efter! 🥰
Oct. 2, 2024
1 burk (ar) inlagda persikor
50 g smör
0.5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
1 dl havregryn
Vispad grädde eller glass
Häll av lagen från burken och lägg persikorna i en pajform.
Häll lagen i kastrull och koka ner till hälften.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en liten kastrull och blanda ner socker, mjöl, grädde, persikolag och havregryn. Rör om tills sockret smält och röran kokat ihop.
Bred krämen över persikorna och grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills den fått fin färg.
Vispa grädde till mjuka toppar. Servera persikorna med grädde och persikosirap.