500 g ren nötfärs
2 st äggulor
1.5 dl kaffegrädde
1 tsk salt
1 st kryddmått svart- eller vitpeppar
2 msk smör till stekning
0.5 st knippa persilja
2 msk smör
1.5 dl vatten
2 msk vetemjöl eller maizenamjöl
1.5 st grädde
Ev salt o peppar
1 msk äkta soja
Rör färsen med äggulor och grädde och tillsätt salt och peppar.
Hacka persiljan och blanda den med smör.
Forma färsen till tio platta biffar och fördela persiljesmöret på dem.
Forma färsen kring smöret till avlånga rullar och bryn dem. Låt dem eftersteka några minuter, ev med ett par matskedar vatten i pannan.
Tag upp järparna och lägg dem på serveringsfat. Täck med folie och håll det varmt.
Häll vattnet i stekpannan, sila ner det i en kastrull. Vispa i mjölet och tillsätt grädde pch soja. Smaksätt med salt och peppar och låt såsen koka på svag värme några minuter. Häll såsen över järparna vid servering. Bjud inlagd gurka, lingonsylt eller gelé, pressad potatis, sallad och/eller bönor till.