Letar du ett gott proteinrikt alternativ till mellanmål eller något mättande att komplettera frukosten med? Då kan jag verkligen rekommendera de här omelettmuffinsarna. Mycket roligare och smidigare dessutom än att packa med kokta ägg till jobbet som du ska stå och skala mellan mötena.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 2, 2024
8 st ägg
0.5 dl mjölk/grädde
1 dl riven parmesanost, cheddar, västerbotten, mozzarella
1.5 dl valfri fyllning av kött, grönsaker, korv
Salt och peppar
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i mjölk/grädde och ost och krydda med salt och peppar.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten och lägg i fyllningen. Om du finhackat din fyllning kan lägga den direkt i ägg blandningen.
Grädda muffinsen i ugnen 20 minuter eller tills de fått fin färg. Känn med en sticka för att dubbelkolla att de är klara.
Förvaras i kyl ett par dagar men går även bra att frysa in och värma på 👍🏻