Ett enkelt sätt att göra egna blinier – slipp jäst och mjöl. Ta istället kikärtor. 👌🏼 Jag är vanligtvis ingen ärtperson men detta blev så gott, det är mer näringsrikt och så enkelt att göra. Smakar i princip som vanliga blinier. Detta recept har jag inspirerats av Landley: https://www.landleyskok.se/recept/blinier-med-lojrom-och-rodlok
Oct. 9, 2022
1 st ägg
0.75 dl kikärtor
0.75 dl mjölk
0.75 dl majsstärkelse
Salt och vitpeppar
0.5 - 1 dl storkornig stenbitsrom
0.5 - 1 dl smetana
0.5 st röd lök
Ha ner ägg, avrunna kikärtor från förpackningen, mjölk samt majsstärkelse och kryddor i en mixer. Kör till en slät smet.
Smält smör i en panna och stek plättarna, antingen i ett plättjärn eller i plättformar. Stek på båda sidorna och låt dem sedan svalna en aning.
Lägg upp plättarna på tallrikar eller servera på fat. Klicka på rom och smetana. Strössla finhackad rödlök över. Så gott!