Haricots verts med rostade kikärtor och vitlöksyoghurt
Original recept från grocerywealth.com av louise
Oct. 1, 2024
1 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
100 g haricot verts
0.5 st rödlök
200 g kikärtor
1 msk dill
1 tsk kebabkrydda
Salt & svartpeppar
2 msk olivolja
Olivolja till topping
Sätt ugnen på 200°C. Häll av och skölj kikärtorna, och torka dem lätt med hushållspapper. Lägg kikärtorna på en ugnsplåt, ringla över 2 msk olivolja, och strö på kebabkrydda och salt. Blanda runt så att kikärtorna täcks jämnt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter tills de är gyllene och krispiga.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Tillsätt haricot verts och koka dem i ca 2-3 minuter tills de är lätt mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Skölj dem direkt i kallt vatten för att stoppa kokningen.
Blanda turkisk yoghurt med riven vitlök, en nypa salt och svartpeppar efter smak. Ställ åt sidan.
Skiva rödlöken tunt.
Bred ut yoghurten på en tallrik. Toppa med de skivade rödlöken, haricot verts, de rostade kikärtorna och dillen. Ringla över lite olivolja och krydda med ytterligare svartpeppar och en nypa salt.
Blanda å njut