Att laga en klassisk ungersk gulasch är något som tar tid. Helst ska man laga den över en eld i en stor gryta (bogrács). Men det här receptet på falsk gulaschsoppa går betydligt snabbare att göra med köttfärs. En soppa som passar väldigt bra på hösten 🥰
Sept. 30, 2024
5 st potatisar
1 st morot
1 st gullök
1 st paprika
500 g nötfärs
1 msk olja
400 g krossade tomater
1 st köttbuljongtärning
5 dl vatten
1.5 dl matlagningsgrädde
Salt, svartpeppar, spiskummin och paprikapulver
Skala potatis och hacka lök, potatis, paprika och morot till fina bitar.
Stek nötfärs i olja. När nötfärsen är färdig tillsätter man lök, potatis, paprika och morot. Rör om.
Tillsätt vatten + köttbuljongtärning och krossade tomater. På med kryddor. Smaka av. Låt puttra ca 15 - 20 minuter.
När potatisen är klar, vänd ned matlagningsgrädde. Rör om. Voila!
Servera med en klick creme fraiche, färsk timjan och nybakat bröd.