Saftiga och goda mellanmålsmuffins med smak av morot, äpple & kanel. Perfekt energi när du är på språng eller jobbet. Receptet ger 9 muffins.
Sept. 29, 2024
1 st stor banan
2 st ägg
2 msk honung eller sirap
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhavregryn (glutenfria om du är allergisk)
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 msk riven kokos
1 st litet äpple
1 st riven morot (1 större eller 2 små)
1 msk rapsolja
1 msk mjölk
0.5 dl nötter tex valnötter eller cashewnötter, grovt hackade
Sätt ugnen på 180 grader.
Mosa banan och vispa ihop med ägg och honung.
Tillsätt mandelmjöl, fiberhavregryn, bakpulver, kardemumma, kanel, riven kokos och blanda ihop.
Tillsätt riven morot & äpple, rapsolja och mjölk och rör ihop.
Blanda i nötterna, spara några att toppa med.
Kör ca 30 min i ugnen- känn med en sticka så att de är klara.
Låt svalna på galler.
Du kan spara detta recept i SmakShare receptapp från min profil: Sophie ”Fia” Vildahl.