Grekisk inspirerade biffar i fetaost- och soltorkadtomatsås
Original recept från www.instagram.com
Oct. 1, 2024
1 kg blandfärs
1 msk lökpulver
1 msk torkad basilika
1.5 msk schalottenlöksfond
1 msk coleman senapspulver
8 - 10 st hackade soltorkade tomater
2 st ägg
Salt o peppar
1 burk cremefraiche fetaost/soltorkade tomater
3 dl naturell cremefraiche
1 - 2 dl mjölk/grädde
2 msk schalottenlöksfond
2 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad basilika
1 msk lökpulver
Salt o peppar
2 st skivade tomater alt körsbärstomater
100 g fetaost
Färsk basilika
Blanda alla ingredienser till biffarna och stek till fin yta, lägg i en ugnsform.
I samma stekpanna gör du såsen, jag hällde först i lite vatten och vispade runt så smakerna från biffarna blandades med vattnet.
Tillsätt sedan övriga ingredienser, koka ihop och smaka av. Red om det behövs.
Häll såsen över biffarna, toppa med skivade tomater.
Gratinera på 200gr först i 10min, ta ut o toppa med fetaosten, gratinera ytterligare 20 min.
Servera med ex. pasta eller klyftpotatis.