Moghrabiehpudding med saffran och vanilj
Original recept från grocerywealth.com av louise
Sept. 29, 2024
1 dl pärlcouscous
6 dl mjölk
1 pkt saffran (0,5 g)
1 tsk vaniljpulver
3 st äggulor
3 msk socker (justera efter smak)
1 tsk vetemjöl
En nypa salt
8 st havreflan (till servering)
Koka upp 4 dl mjölk tillsammans med en nypa salt i en kastrull.
Tillsätt pärlcouscousen och rör om regelbundet så att mjölken inte bränner fast i botten. Koka enligt förpackningens anvisningar (ca 10–12 minuter) tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.
I en separat kastrull, vispa ihop resterande 2 dl mjölk med saffran, vaniljpulver, äggulor, socker och vetemjöl.
Värm blandningen försiktigt på medelvärme och rör om konstant tills den börjar tjockna, cirka 5–7 minuter. Var noga med att inte låta blandningen koka, så att äggulorna inte stelnar för mycket.
När krämen har tjocknat, rör ner den kokta pärlcouscousen i krämen och blanda väl. Smaka av och justera sötman om det behövs genom att tillsätta mer socker.
Häll upp puddingen i serveringsskålar och låt den svalna något.
Inan servering, smula över havreflan på varje portion