Den här kladdkakan är så otroligt god, så man kan inte tro att det är sant. Smakar precis som kanelbullar fast i kladdkakeform. Perfekt till kanelbullens dag eller att bjuda på till helgfikat! Är dessutom så otroligt enkel att göra 🥰
Sept. 29, 2024
200 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl kungsörnen vetemjöl special
Fyllning:
50 g smör
2 msk malen kanel
2 msk farinsocker
Topping:
Pärlsocker
Servering:
Vispgrädde
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en större kastrull.
4. Vispa ner ägg och strösocker och rör till en jämn smet. Rör ner övriga ingredienser till kakan och blanda väl. Bre ut smeten i formen.
5. Smält smöret till fyllningen. Blanda ner farinsocker och kanel. Ringla kanelfyllningen över kakan och marmore gärna vackert med en kniv eller en tandpetare. Strö på pärlsocker.
6. Grädda kakan i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
7. Låt kakan svalna i rumstemperatur och ställ gärna in i kylen fram tills servering. Servera med en klick lättvispad grädde.