Plåtmat, så himla smidigt och helt perfekt nu när butikerna dignar av härliga rotfrukter 😍 Denna plåt toppades med med lite solrosfrön och grönkål för extra krisp
Original recept från www.instagram.com
Sept. 29, 2024
4 st stora rödbetor
6 st stora morötter
1 st rotselleri
2 st röda spetspaprikor
1 st liten bunt grönkål
2 - 3 msk olivolja
3 - 4 msk solrosfrön
800 g kycklingfilé
0.5 st vitlök solo/3 klyftor vitlök
3 msk olivolja
1 st bunt persilja, finhackad (2-3 msk fryst persilja)
Salt
Citronpeppar/svartpeppar
3 dl créme fraîche (här lätt)
0.5 dl majonnäs
0.5 dl chilisås
0.5 dl sweet chilisås
1 - 2 tsk vitlökspulver
0.25 tsk salt
Sätt ugnen på 200°
Skala och hacka rotfrukterna och lägg på en plåt. Ringla på lite olja och salt.
Baka i ugnen ca 20 min innan du sänker till 150° och lägger på grönkål, solrosfrön, paprika och kyckling.
Dela kycklingen i lagom stora munsbitar och blanda med olja, vitlök, persilja, salt och peppar.
Baka allt ca 15 min till.
Rör ihop allt till såsen.