6 st potatisar
1 st röd paprika
1 st gul lök
600 - 700 g köttfärs
Salt och vitpeppar
6 dl vatten
2 st förp. krossade tomater (ca 2×400 g)
0.5 dl tomatpuré
2 st buljongtärningar (grönsak eller kött)
1 msk spiskummin
Skala potatis. Tärna potatis och paprika. Skala och hacka lök.
Fräs lök och köttfärs i smör. Salta och peppra. Lägg över i en stor gryta där soppan får plats.
Häll på vatten, krossade tomater och tomatpuré. Koka upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
Rör ner potatis, paprika och kummin.
Låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och vitpeppar (snåla inte) Soppan kan hållas varm några timmar på låg värme om så önskas. Servera gärna gulaschsoppa med en klick yoghurt eller gräddfil.