En smakrik och framförallt enkel soppa att tillaga! đ„°
Sept. 28, 2024
4 st potatisar
1 st röd paprika
1 st gul lök eller röd lök
400 g köttfÀrs
Matolja
2 st vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 st buljongtÀrning (grönsak, kött eller höns)
0.5 msk konc kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 dl tomatpuré
1 dl vispgrÀdde
3 dl mjölk
2 tsk torkad oregano
Salt och vitpeppar
Cayennepeppar
Skala och tÀrna potatisen. TÀrna paprikan. Hacka den gula löken/rödlök.
FrÀs köttfÀrs smulig i matolja tillsammans med gul lök/rödlök. Pressa eller hacka ner vitlök.
HÀll pÄ vatten och hetta upp. LÀgg i 1 st buljongtÀrning och lÄt smÀlta. HÀll i 0,5 msk konc kalvfond.
Rör ner paprikapulver, tomatpuré, vispgrÀdde och mjölk. LÀgg i potatis och paprika. Koka under lock i ca 15 min.
Smula ner torkad oregano. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar.