Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt 🥰
Sept. 28, 2024
3 st ägg
1.5 dl strösocker
500 g mascarpone
1.5 msk finrivet citronskal
1.5 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar 3 citroner)
1 dl limoncello
0.75 dl florsocker
0.5 dl vatten
18 st savoiardikex
Citronskal (till garnering)
Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.
Vispa äggulor och strösocker vitt och poröst med elvisp. Vispa snabbt ner mascarpone, citronskal och ½ dl av juicen (för 6 port).
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i mascarponesmeten.
Vispa ihop resten av citronjuicen med limoncello, florsocker och vatten. Doppa hälften av kexen i citronblandningen och lägg i botten på en form ca 20x25 cm (för 6 port). Bred över hälften av mascarponekrämen.
Doppa resten av kexen i citronblandningen och lägg på. Bred över resten av mascarponekrämen. Ställ i kylen minst 4 timmar.
Toppa med citronskal vid servering.