En väldigt god och krämig paj som serverades till Thanksgiving men passar lika bra till Halloween. Här har jag justerat och gjort min egna variant på Arlas grundrecept. Den är mättande med mycket god smak.
Original recept från www.arla.se
Oct. 6, 2022
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 - 150 g arla® svenskt smör
1 äggula
250 g pumpa butternut eller muscat
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
1 dl arla® vispgrädde
Pecannötter
Blanda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Skala pumpan med vass kniv. Gröp ur kärnorna med sked. Grovhacka pumpan och koka den i lättsaltat vatten 5-8 min.
Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa till puré och låt svalna något.
Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna.
Toppa med vispad grädde och toppa med pecannötter.