Njut av säsongens skörd med en härlig plommonkaka… smakar precis så som barndom. Klassisk enkelt & helt underbart!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 27, 2024
7 - 10 st plommon
2 st ägg
4 dl strösocker
200 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 nypa flingsalt
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form med bakplåtspapper & smörj med lite smör & strösocker.
Vispa ägg & strösocker fluffigt i en bunke i elvisp.
Smält smöret i kastrull & ställ åt sidan.
Vänd ner det torra ingredienserna i bunken & sedan sist smöret.
Häll smeten i formen & skär plommon i fyra delar & tryck ner i smeten. Strö över lite strösocker.
Grädda i 15 minuter, plocka ut kakan & skaka kakan (så den spricker) grädda vidare i 20 minuter.
Låt svalna & servera gärna med lätt vispad grädde & NJUT!!
Tips .. kakan blir nästan lite godare dagen där på.
Förvara i kylskåpet.