Superenkla knådfria frukostfrallor som går utmärkt att frysa in. Blir 8-10 frallor. Jag älskar det här receptet, då det kräver minimalt med disk, klet och stök. Recept från Pain De Martin.
Oct. 6, 2022
3 krm jäst (färsk)
300 g kallt vatten
390 g rågsikt
6 - 9 g salt
20 g honung
Solroskärnor till utbakning
PÅ KVÄLLEN – Blanda degen Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan övriga ingredienserna. Rör med en träslev tills allt blandats ordentligt. Degen ska vara lös men inte rinnig. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
PÅ MORGONEN – Baka ut bröden Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten. Skrapa ut den lösa degen på mjölat bakbord och dra ut den till en långsmal rektangel. Vik ihop degen en gång på längden så att den blir ungefär som en baguette. Pensla degen med vatten och strö på rikligt med solroskärnor och lite rågsikt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka av bröden Dela degen i bitar, 4-5 cm långa och lägg på ett bakplåtspapper. Låt pappret glida in på plåten via en skärbräda eller bricka, sänk värmen till 250 grader och låt bröden stå 15-20 minuter. Ta ut bröden och låt svalna på ett galler.