Musten ska inte koka, utan göras i en stor hink som ska stå kallt i tre dygn 🥰 Receptet x 3 Alltså alla ingredienser x 3 12 liter äpplen 18 liter vatten 3 tsk (= 1 msk) natriumbensoat 3 msk citronsyra 1 dl socker/liter must Blir ca 15 liter must
Sept. 26, 2024
4 l äpplen (t.ex. aroma eller åkerö)
6 l kallt vatten
1 tsk natriumbensoat
1 msk citronsyra
1 dl strösocker per liter must
Dela äpplena i klyftor. Skal och kärnhus ska vara kvar. Blanda äppelklyftor, kallt vatten, natriumbensoat och citronsyra i en stor hink.
Täck med plastfilm. Låt hinken stå kallt i tre dygn. Rör om en gång per dag.
Sila bort äpplena. Mät musten och tillsätt strösocker utifrån mängd must.
Häll musten på rengjorda flaskor och ställ dem kallt.